Jom Buat Duit Dengan Cuckoo!

Thursday, April 05, 2018 by


Hari hari nampak iklan Cuckoo lah. Ada yang promote produk dan ada yang offer jadi agen lah. So soalan pertama yang biasa orang nak tahu adalah......

UNTUNG KE UNTUNG JUAL CUCKOO NI?....
=========================
YES!! , SEBELUM JOIN MANA MANA PERNIAGAAN SEKALIPUN, kita mesti nak tahu untung. Dah tahu untung baru kita boleh plan berapa modal yang wajar dikeluarkan, berapa banyak tenaga patut dikerahkan, nak jual kat siapa dan macam macam soalan lagi kan kawan kawan.

Berikut saya sertakan penjelasan cara pengiraan komisyen di Cuckoo.

Basically ada 3 SOURCE of INCOME untuk Agent yang baru join:

1. Commission / Komisyen
2. Personal Sales Incentive (PSI)
3. Group Sales Incentive (GSI)

Kita akan total kan ketiga tiga source of income ini setiap bulan untuk tahu total gaji kita

1. Commission / Komisyen
=========================
Setiap Natural Executive (NE) or Sales Agent akan mendapat komisyen atas setiap jualan mereka (unlimited mengikut unit yang dijual)

Cara pengiraan komisyen:
Harga rental bulanan - GST

Contoh anda berjaya pasang satu unit Fusion Top RM103.88 sebulan kepada customer anda;

RM103.88 - GST 6% = RM98

RM98 adalah Komisyen untuk satu unit Fusion Top

Bermakna kalau jual produk yang bulanan lebih tinggi, makin tinggi Komisyen anda.

Kalau Jual 10 fusion top dalam sebulan RM98 x 10 = RM980.

2. Personal Sales Incentive (PSI)
=========================
Cash incentive mengikut bilangan unit yang dijual dalam sebulan.

Rental = 1 Outright = 2

Bermaksud kalau anda jual satu product secara rental akan dikira 1 unit dan kalau anda jual satu product secara outright akan dikira 2 unit.

5 unit =   RM700
10 unit = RM3000
20 unit = RM5000
30 unit = RM8000
40 unit = RM11000
50 unit = RM15000
80 unit = RM20000
100 unit = RM25000

Contoh ada jual 10 rental Fusion Top

Comission: (RM103.88 - GST) x 10 = RM980
PSI 10 unit: RM3000
=============
Total: RM3980
=============

3. Group Sales Incentive (GSI)
=========================
Setiap NE yang menaja ahli layak mendapat overiding comission untuk setiap sales yang dibuat oleh downline mereka

Rental = 0.5     Outright = 1

A recruit B, C, D dan E

B buat 10 unit rental
C buat 10 unit rental
D buat 10 unit rental
E buat 10 unit rental

40 x 0.5 = 20 GSI

5 unit = RM700
10 unit = RM3000
20 unit = RM5000  👈
30 unit = RM8000
40 unit = RM11000
50 unit = RM15000
80 unit = RM20000
100 unit = RM25000

20 GSI = RM5000

Contoh anda jual 10 unit fusion top rental dan berjaya dapat 20 gsi

Comission: (RM103.88-GST) x 10 = RM980
PSI 10 unit: RM3000
GSI 20 unit: RM5000
==============
Total: RM8980
==============

Berikut merupakan calculation secara kasar untuk Sales Agent di Cuckoo.

Nampak LUMAYAN kan?
Selain daripada lumayan,

1. Pendaftaran Cuckoo adalah PERCUMA
2. Tak kacau komitment sedia ada
3. Bahan marketing disediakan
4. Kerja fleksibel

All you have to do is BE AN EMPTY GLASS and absorb all the necessary knowledge necessary to generate good money for you!

Your Cuckoo Partners

0 comments:

Post a Comment